Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mladí hasiči - branný závod v Radějově 12. 10. 2013 + VIDEO

12. 10. 2013

 dsc05074.jpg

Branný závod byl posledním závodem letošního roku byl zároveň prvním závodem nové sezony, která bude pokračovat příští rok na jaře.
Letos se braňák konal v Radějově v sobotu 12. října. V noci před závodem pořádně popršelo a terén byl velmi náročný. Trať vedla polem a lesem a nebyla nouze o kopce. Mladší žáci měli trať dlouhou 2 km a starší více než 3 km. Na trati bylo 6 stanovišť a plnily se úkoly z oblasti topografie, střelby, zdravovědy, vázání uzlů, požární ochrany a poslední discipínou bylo překonání překážky po laně. Náš trenér Petr dělal rozhodčího na stanovišti topografie. Závodů se zúčastnilo více než 20 družstev mladších žáků a starších žáků bylo také přes 20. Dále závodili dorostenci a jednotlivci.
Někteří mladí hasiči měli postavené 2 družstva starších, nebo mladších žáků. Protože nám chyběli 2 závodníci pro postavení druhého družstva starších žáků, šli naši 3 borci na výpomoc do týmu Kněždubu a Petrova.

 Mladší žáci vybíhali na trať jako devátí a dařilo se jim ve všech discipínách velmi dobře.  Na stanovištích posbírali nejméně trestných bodů ze všech družstev a dobře zaběhnutým časem nedali nikomu šanci a s přehledem zvítězili a obsadili 1. místo. 

Starší žáci startovali jako dvanáctí. V silné konkurenci se neztratili a i přes drobné ztráty na stanovištích dosáhli dobrého výsledku a skončili na 11. místě.

Na závody jsme odjížděli ráno před 8 hodinou a vrátili jsme se ve 3 hodiny odpoledne. Byly to velmi náročné závody v náročném terénu, ale všichni byli spokojení a dosaženými výsledky potvrdili, že patří k nejlepším.

 

snimek-031--2-.jpg snimek-032--2-.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Tady se můžete podívat na některé discíplíny a můžete vidět jak to na takových závodech vypadá.
Dole najdete fotogalerii.

Mladší žáci - překonání překážky po laně (musí překonat vzdálenost 3 metry).


Mladší žáci na střelbě (každý má 3 rány a musí sestřelit 3 špalíky - za každý nesestřelený špalík jsou trestné body)

Starší žáci - překonání překážky po laně (musí překonal vzdálenost 4 metry)
 

Starší žáci na střelbě (každý má 3 rány a musí sestřelit 3 špalíky - za každý nesestřelený špalík jsou trestné body)

 

Náhledy fotografií ze složky Závody Radějov (braňák) - 12. 10. 2013