Jdi na obsah Jdi na menu
 


Závody ve Svatobořicích 23. 6. 2013 + VIDEO

24. 6. 2013

Ve Svatobořicích se konaly poslední závody této sezony spojené s vyhlášením celkového pořadí Velké ceny Hodonín ročníku 2012 - 2013.
Počasí nám přálo - na rozdíl od Blatnice, kde byly bouřky a déšť, svítilo ve Svatobořicích sluníčko a ani nekáplo. Naopak panovalo horké letní počasí.
Tentokrát se soutěžilo v požárním útoku a ve štafetě 4 x 60 metrů.
Do soutěže se přihlásilo 19 družstev mladších žáků a 14 družstev starších žáků. Na poslední letošní závody jsem se rozhodli postavit i družstvo starších záků za Blatnici. Čtyři naše starší žáky doplnili na útoku tři mladší a štafetu běželi starší žáci jen s jedním družstvem na jeden pokus.
Mladší žáci startovali nejdříve na požárním útoku. I když všechno nevyšlo úplně perfektně, nastříkali mladší žáci čas 20,30. Trať byla na tartanu a byla velmi rychlá - do konce disciplíny se před nás dostali ještě tři družstva a tak jsme s časem, který by jindy stačil na vítězství, skončili na útoku až čtvrtí.
Ve štafetě 4 x 60 podali mladší žáci dobrý výkon, kterým si zajistili třetí příčku. Po vyhodnocení všech výsledků jsme skončili na krásném 2. místě.
Starší žáci měli jako první disciplínu štafetu. S časem 51,78 obsadili 10 příčku. Při požárním útoku je doplnili mladší žáci a všichni předvedli excelení výkon. Startovali mezi posledními družstvy a na poslední chvíli pořádně zamíchali celkovým pořadím. Bezchybný výkon a čas 18,51 je katapultoval v této disciplíně na druhé místo. Celkově obsadili naši starší žáci na svých prvních závodech 6. místo.

Na posledních závodech seznony se udělují i poháry za celkové pořadí v celém ročníku. Letos  mladší žáci z Blatnice vyhráli celý seriál s obrovským náskokem a získali k poháru za druhé místo ze soutěže ve Svatobořicích i pohár za 1. místo ve Velké ceně okresu Hodonín.

Na závěr nechyběl ani tradiční rituál - koupel trenérů vítězných družstev v hasičké kadi. Že nejde o dobrovolou koupel si každý domyslí... V kadi nejdřív skončil trenér Blatnice Petr Buzík, po něm trenér vítězných starších žáků z Hroznové Lhoty a pak ještě Martin Hruška a Jakub Buzík, se kterým se vykoupaly i doklady a klíče od auta.

Po převzetí všech cen následovala zasloužená odměna na koupališti v Blatnici - opékání špekáčků, speciální hasičský dort, šampusy, nanuky a nechyběl ani ohňostroj. Někteří malí hasiči se nemohli závodů a oslavy zúčastnit kvůli dovoleným, ale o odměny nepřijdou  - dostanou je dodatečně.

 

 dsc04252--2-.jpgdsc04253--2-.jpg


 

 

 

 

 

 

 

 

Pohár za 1. místo ve Velé ceně                                   Pohár za 2. místo
           okresu Hodonín                                        na závodech ve Svatobořicích

Tady jsou videa a dole najdete fotogalerii.

Mladší žáci, požární útok, čas 20,30

Mladší žáci, štafeta 4 x 60, 1. pokus. Na druhý pokus se můžete podívat zde:

 

Starší žáci, štafeta 4 x 60. 

Starší žáci, požární útok, čas 18,51

 

 Koupel trenéra...

 

 

Náhledy fotografií ze složky Závody Svatobořice - 23. 6. 2013