Jdi na obsah Jdi na menu
 


Okresní závody v Ratíškovicích 22. 5. 2021

23. 5. 2021

dsc09858.jpg

Když jsme se v roce 2019 loučili se závodní sezonou, nikdo netušil, že bude trvat téměř 2 roky, než znovu vyběhneme na dráhu...
Nutno dodat, že náš návrat byl s plnou parádou!

Na trénink sice moc času nebylo, ale nadšení bylo veliké a nasazení také. Za necelé 3 týdny jsme stačili natrénovat 2 štafety a požární útok, i když s vodou to bylo jen 2x. Okresní závody byly upravené tak, aby splňovaly aktuální požadavky a omezení a časový rozpis byl upravený tak, aby se na stadionu pohybovalo v jednu chvíli co nejméně týmů. My jsme startovali až ve 13:00 hodin. Trať byla po dopoledním dešti sice mokrá, ale už aspoň nepršelo.

Naši MLADŠÍ startovali v sestavě, kdy pro více než polovinu dětí to byly vůbec první hasičské závody. Na štafetě dvojic se sice nevyhnuli penalizaci, ale zaběhli skvělý čas a v této disciplíně byli třetí nejrychlejší. 
Štafetu 4x60 metrů vyhráli stejně jako Požární útok s časem 25,74. Celkové 1. místo bylo naprosto zasloužené. 

V kategorii STARŠÍCH byla konkurence velmi silná. V této kategorii startovalo 17. družstev a naši borci se neztratili. Jejich řady doplnil Lukáš z mladších a všichni bojovali jako lvi. A vyplatilo se. Ve štafetě dvojic měli druhý nejrychlejší čas, ve štafetě 4x60 byli třetí. Poslední disciplínou byl požární útok a tady s časem 23,09 skončili druzí. S náskokem 5 bodů tak skončili na skvělém celkovém 2. místě!

Jsme rádi, že jsme se mohli po tak dlouhé době vrátit k závodům, i když letos to jsou první a poslední závody družstev. Letos nás ještě čeká několik závodů jednotlivců v běhu na 60 metrů, tak doufáme, že i tyto závody budou úspěšné. Nejvíc nás těší, že téměř všechny děti se po nucené pauze vrátily k hasičským tréninkům a že se naše řady rozrostly o nové mladé hasiče. Doufáme, že u nás vydrží a bude se jim dařit.

Tady se můžete podívat na video Mladších


Video Starších