Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mladí hasiči - okresní závody ve Velké n. Vel. 14. 5. 2022

15. 5. 2022

dsc00484.jpg

Poprvé se konaly Okresní závody hry Plamen ve Velké nad Veličkou - na novém stadionu na atletickém ovále. Novinkou bylo především umístění štafet na ovále a ne člunkově jak jsme zvyklí. Novinka nás naštěstí nezaskočila a naše improvizovaná příprava se vyplatila. Na okresních závodech si děti zaběhly všechny disciplíny pro svou kategorii. My jsme se závodů zúčastnili pouze s kategorií mladších a čekaly nás čtyři disciplíny - některé dvoukolově. Letos naposled se do výsledků započítávalo i pořadí z podzimního Závodu požární všestannosti, kde naši mladší obsadili 3. místo.

Ve štafetě dvojic skončili mladší sice až na 8. místě, ale pak už to bylo jen lepší. 
Na požárním útoku v prvním pokusu sestřelili terče v čase 22,72. Druhý pokus byl neplatný kvůli nesešroubovanému koši. Koupel v kádi dopadla naštěstí dobře a naopak nakopla naše borce k lepším výkonům. 
Ve štafetě 4x60 běžela dvě družstva a obě podala skvělé a vyrovnané výkony. První družstvo s časem 57,31 bylo druhé nejrychlejší a naše druhé družstvo zaběhlo čas jen o sekundu pomalejší. 
Poslední štafeta CTIF rozhodla o konečném pořadí. Naše družstvo bylo nejrychlejší a jako jediné se dostalo pod 100 vteřin. S časem 96,23 bezpečně zvítězili s náskokem více než 9 vteřin! Skvělým výkonem v posledních štafetách si naši mladší žáci zajistili celkové druhé místo! Odměnou byl pohár a tentokrát i slíbená zmrzlina :-)

Tady je video ze závodů: