Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mladí hasiči - závody v Mistříně 8. 5. 2022

12. 5. 2022

1-spolu.jpg

Do Mistřína jsme jeli brzy ráno - v 8 hodin začínaly závody jednotlivců na 60 metrů a dorostu na 100 metrů. 

Na šedesátky se přihlásilo více než 90 dětí. My jsme měli zastoupení v kategorii Mladší dívky, kde závodily Julie Křápková a Nikol Šedová. V kategorii Starší dívky běžely Kristýna Farkašová a Anna Sovišová a v kategorii Starší chlapci závodil Ondřej Mezuliáník a Lukáš Křápek. 
V dorostenecké kategorii Střední dorostenci nás reprezentoval Ondřej Mezuliáník.

V kategorii mladších dívek se naše holky neztratily. Po skvělém výkonu si Nikol odvezla stříbrnou medaili za čas 17,58. Julie skončila na senzačním 4. místě s časem 19,38 kdy za třetím místem zaostala o pouhou 0,1 sekundy. 

Starší dívky bojovaly v konkurenci 62 účastnic. Výsledky byly velmi vyrovnané a těsné. V jedné sekundě se například umístilo až 9 dívek... Anna, pro kterou to byla první zkušenost s těmito závody, si s časem 18,12 doběhla pro 32. místo a Krisýna s časem 18,45 skončila na 33. místě. 

Oba starší chlapci si vedli velmi dobře. Ondřej si skvělým výkonem 13,50 zajistil první místo a Lukáš s časem 15,47 skončil na čtvrtém místě. V této kategorii patří Lukáš mezi nejmladší a je skvělé, že porazil o několik let starší soupeře :-). 
V dorostenecké kategorii střední dorostenci si Ondra za čas 19,08 odnesl medaili za skvělé třetí místo.

Hned po skončení závodů jednotlivců se do Mistřína sjeli další mladí hasiči aby si poměřili síly v soutěži družstev Plamen. 
Soutěžilo se v Požárním útoku, Štafetě CTIF a starší navíc v Požárním útoku CTIF. Zvláštností závodů byly nástřikové terče na Požárním útoku. První zkušenost s těmito terči pro nás dopadla dobře. 

Mladší žáci se na útoku umístili na třetím místě s časem 27,99 a na Štafetě CTIF obsadili 4. místo. V celkovém hodnocení se umístili na krásném třetím místě a dovezli si další pohár. 

Starší žáci na Požárním útoku dosáhli času 27,01 což stačilo na čtvrté místo. Ve Štafetě CTIF i Útoku CTIF skončili na desátých místech a v celkovém hodnocení brali také desáté místo. 

Závody byly velmi náročné a někteří strávili v Mistříně celý den. Přesto to všichni zvládli na výbornou a zaslouží si velkou pochvalu. 

Foto z šedesátek: 
1-sedesatky.jpg   

VIDEO mladších žáků je zde: 

Video starších najde zde: 

VIDEA ZE ŠEDESÁTEK / STOVEK

Nikol (Mladší dívky - 2. místo)

Julie (Mladší dívky - 4. místo)

Anna (Starší dívky - 32. místo)

Kristýna (Starší dívky - 33. místo)

Lukáš (Starší chlapci - 4. místo)

Ondra (Starší chlapci - 1. místo, Střední dorostenci 3. místo)