Jdi na obsah Jdi na menu
 


TFA mladých hasičů a dorostu Strážnice 17. 9. 2022

24. 9. 2022

200002.jpg

Závodů TFA se mohou účastnit děti od 10 let. TFA (nejtvrdší hasič přežije) pro mládež je uzpůsobena jejich věku, přesto si děti musí poradit s dvacetiklogramovou figurínou, tricetkrát udeřit dvoukilovým kladivem, přenášet tříkilová závaží, motat hadice, překonat 150 centimetrovou bariéru, poprat se s žebříkem a na závěr vyběhnout do druhého patra. A to jsme nevyjmenovali všechny úkoly...

Letos si TFA vyzkoušeli poprvé i někteří naši desetiletí svěřenci a nevedlo se jim vůbec špatně. Naopak - všichni doběhli do cíle, i když to nebylo vůbec jednoduché. 

V katetegorii mladších chlapců (10-12 let) si nejlépe vedl náš Lukáš Křápek. Trať jako jediný z kategorie zdolal pod 3 minuty a s časem 2:33,43 minut a zvítězil s velkým náskokem (41 sekund!). Další výsledky už byly vyrovnané a počítali se na jednotky sekund.

Michal Urbánek byl druhým našim nejlepším závodníkem - i když byl ze startovního pole nejmenší a váží pouhých 21 kilo, poradil si s náročnou tratí velmi dobře a s časem 3:22,31 obsadil krásné 6.místo. 

Bruno CíchaDavid Hanák byli velmi vyrovnaní a obsadili 10. a 11. místo.
Lukáš Lipár bojoval na konci trati s časomírou a nakonec obsadil 14. místo. 

V kategorii mladších dívek (10-12 let) jsme měli trojité zastoupení. 
Nejlépe si vedla Anna Svovišová, která si s časem 3:26,09 doběhla pro krásné druhé místo.
Nicol Šedová vybojovala nepopulární, přesto krásné 4. místo s časem 3:33,61. 
Vivien Neznáma doběhla do cíle s časem 3:49,68 a obsadila 6. místo. 

Odpoledne patřilo závodům TFA dorostu. Dorostenecká trať je daleko těžší, než pro mladé hasiče a blíží se dospělácké trati. 
Kategorii mladších dorostenců (15-16 let) doslova kraloval Simon Vyskočil. Zvítězil s neuvěřitelným náskokem 38 sekund! S časem 3:50,47 se jako jediný v této kategorii dostal pod 4 minuty.
Poslední zastoupení jsme měli v kategorii mladších dorostenek (15-16 let). Monika Kuřinová, byť oslabená předešlou nemocí, obsadila krásné druhé místo. Stejně náročnou trať jako kluci zdolala s časem 5:33,89.

Klobouk dolů před všemi, kteří do závodů nastoupili a dokončili ho. Jste borci!

FOTKY ze Strážnice jsou zde:   

VIDEA: 
Lukáš Křápek: 

Michal: 

Bruno: 

David: 

Lukáš Lipár:

Anna: 

Nicol: 

Vivien: 

Dorost - Simon: 

Monika: