Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hasičský den ve skanzenu 4.8.2019

4. 8. 2019

dsc07441--2-.jpg

Ani letos jsme nechyběli ve Strážnici na Hasičském dnu ve skanzenu.
Spolu s námi zde byli také hasiči z Bojkovic s historickým hasičským Mercedesem, "straří páni hasiči" z Nenkovic s tatrou 805 (Kačena), hasiči z Kněždubu a z Mikulčic s V3S.
My jsme si pro malé i velké návštěvníky připravili prohlídku naší současné techniky, starší modely hasičských stříkaček a pro děti aktivní stanoviště s možností vyzkoušení nejrůznějšího hasičského nářadí. Děti si zkusily stříkat z džberových stříkaček, manipulovat s hadicemi a spojovat je, motat, překonávat překážky ale také si prověřili své znalosti z požární ochrany a za odměnu si mohly vymalovat hasičské omalovánky. 
V průběhu dne se konaly v areálu skanzenu tři komentované ukázky - v první ukázce byla představena všechna vystavená technika. 
Při druhé ukázce naši hasiči z Blatnice vyprošťovali přiotráveného milovníka burčáku z historické búdy a poslední ukázkou bylo hašení hořících sklepů. 
Do skanzenu zavítalo více než 1000 návštěvníků. Podle nadšených reakcí dětí ale i tatínků a dědečků jsme mohli na konci dne konstatovat, že se akce vydařila a že děláme dobrou věc. 

Další fotky z akce můžete vidět zde: