Jdi na obsah Jdi na menu
 


Naši hasiči na Vojenském dnu na Pánově 17.8.2019

17. 8. 2019

dsc07517--3-.jpg

Na vojenském dnu na Pánově jsme zajišťovali hasičský dozor a pomáhali jsme pořadatelům s organizací akce a parkováním.
Sjelo se sem několik desítek historických vojenských vozidel, vojenských speciálů, závodní Tatra a letos byla akce doplněná o výstavu traktorů. Mimo naše hasiče tu byli i hasiči z Ratíškovic, policie s preventivním programem a ukázkami zásahové jednotky a záchranná zdravotní služba. Zájemci se také mohli proletět vrtulníkem nad celým areálem.
Ukázky vojenské techniky začínaly v 10 hodin dopoledne a trvaly až do 17 hodin. 
Součástí programu byly prohlídky vystavené techniky, ukázky vojenských akcí s pyrotechnickými efekty, střelnice pro návštěvníky, ale největším lákadlem byla letos letecká bitva. 
Ze Slovenska přiletěly tři repliky druhoválečných letadel a ty svedly úžasnou leteckou bitvu nad hlavami návštěvníků. 

V 15 hodin nechali pyrotechnici vybuchnout "atomovou bombu" . Vzniklý oheň rychle zlikvidovali naši a ratíškovičtí hasiči. Nakonec si děti mohly na vlastní kůži (a nezřídka celé tělo) vyzkoušet hasičskou pěnu. Naštěstí byla opodál ukázková dekontaminační stanice, která neplánovaně posloužila i k očistě děti od pěny smiley.
Na závěr vozily vojenské speciály zájemce o projížďku po celém areálu bývalého vojenského cvičiště. Našim hasičům se dostalo VIP jízdy na vojenském tanku, kterou si pořádně užili laugh.
Těší nás, že se můžeme podílet na této akci a těšíme se na příští ročník.

Na další fotky se můžete podívat zde  

Video z letecké bitvy očima hasičů